Gîtes
Chambres et
Table d'hôtes
Mini-camping

Vakantie accommodatie Gîtes Le Creux Vakantie accommodatie Gîtes Le Creux Vakantie accommodatie Gîtes Le Creux Vakantie accommodatie Gîtes Le Creux Vakantie accommodatie Gîtes Le Creux Vakantie accommodatie Gîtes Le Creux Vakantie accommodatie Gîtes Le Creux

FIETSEN / WANDELEN

Fietsen in noordoost Frankrijk

wandelen_fietsen/wandelroutes_in_de_Haute_Saone_banner

Fietsevenementen 2019 met finish op La Planche des Belles Filles

- Les Trois Ballons, 6-9 juni 2019
- Tour de France, donderdag 11 juli 2019
- Climbing for Life, 29-31 augustus 2019
Zie onze pagina Blog voor meer informatie.

Fietsvakantie in de Haute-Saône/zuid Vogezen

Fietsen in de Haute-Saône (ook wel genoemd de zuid Vogezen) is voor een breed publiek zeer aantrekkelijk: er kan gefietst worden op ieder niveau, variërend van relatief vlakke fietsroutes zoals la Voie Verte, tot zwaardere sportievere fietstochten.

wandelen_fietsen/groepen_fietsers_bij_vakantie_accommodatie_Gites_Le_Creux_banner

Daarnaast is de Haute-Saône ook een ideaal gebied voor de mountainbiker. Onze kleinschalige vakantie accommodatie Gîtes Le Creux biedt de individuele fietser alsook groepen fietsers meerdere mogelijkheden: u kunt verblijven in een chambre d’hôtes (gastenkamer oftewel bed & breakfast) of in een gîte (vakantie-appartement) of in onze Camping Pod of de tweepersoons caravan maar u kunt ook met eigen tent, caravan of camper op onze Mini-camping Le Creux verblijven. Al onze gasten kunnen gebruik maken van het ontbijt en ’s avonds aanschuiven voor het diner (table d’hôtes).

Fietsroutes in de Haute-Saône/zuid Vogezen

Het gebied van de Haute-Saône/zuid Vogezen biedt veel mogelijkheden aan fietsroutes voor een gevarieerde fietsvakantie. Aan de ene kant van onze vakantie accommodatie ligt het prachtige autoluwe Duizendmerengebied, een mooi glooiend gebied met veel kleine weggetjes en meertjes en een prachtig afwisselend landschap.
Aan de andere kant van ons vakantiehuis ligt het gebied van Les Trois Ballons, wat zich uitstrekt over een deel
van de Haute-Saône en de Vogezen, bij de meeste wielrenners welbekend. Dit voert over de Ballon de Servance, de Ballon d’Alsace en de Grand Ballon. Dit bergengebied met veel hoogtemeters is één van de mooiste en verrassendste fietsgebieden van Frankrijk. Hier wordt ieder jaar in juni het gelijknamige en populaire
fietsevenement Les Trois Ballons gereden. (zie pag. Blog voor meer informatie).

La Voie Verte is een mooie fietsroute, zie onderstaand kaartje, die langs oude spoorlijnen is aangelegd, waarbij je de nog bestaande oude stationsgebouwtjes passeert, je waant je ver terug in de tijd. Deze route is juist voor mensen heel geschikt die niet erg geoefend zijn en niet al te inspannend willen fietsen. Ook met elektrische fietsen kan men hier aardig uit de voeten.

verzorgde_wandelvakantie_bannner

De Haute-Saône is ook bekender geworden door de Tour de France die al 3 keer de finish heeft gehad op La Planche des Belles Filles, op slechts 15 km van onze vakantie- accommodatie. Ook in 2019 zal op
donderdag 11 juli 2019 de finish weer zijn op La Planche des Belles Filles. Meer informatie over ons speciale
Tour de France arrangement vindt u op onze pagina Blog.

Gîtes_Le_Creux_B&B4
Gîtes_Le_Creux_B&B3

Voor de wielrenners, mountainbikers (oftewel VTT-er) en recreatiefietsers zijn hier diverse gedocumenteerde fietsroutes uitgestippeld die wij natuurlijk voor u beschikbaar hebben.
Ook is het mogelijk om bij ons fietsroutes op gps te zetten.

Hier vindt u een paar voorbeelden van fietsroutes

24km route pdf
33km route pdf
52km route pdf
60km route pdf

We hebben een grote, afgesloten stallingsmogelijkheid voor de fietsen. Tevens hebben we een pech-onderweg ophaalservice mocht u tijdens uw fietsroute met problemen komen te staan.

Fietsvakantie geheel verzorgd bij Gîtes Le Creux

Wilt u compleet verzorgd bij ons verblijven, dus incl. ontbijt, diner, handdoeken en schoonmaak (excl. lunch):
€ 56,-- p.p.p.n. in gîte of luxe chambre d’hôtes
€ 49,-- p.p.p.n. in standaard chambre d’hôtes of Camping Pod

Deze prijzen zijn gebaseerd op minimaal twee personen.

stallingsmogelijkheid_fietsen_zuid_Vogezen

------------------------------------------------------------------------------------------

Wandelen

stallingsmogelijkheid_fietsen_zuid_Vogezen

Wandelvakantie in de Haute-Saône/zuid Vogezen

De wandelaar die op zoek is naar rust en ruimte tijdens zijn wandelvakantie, komt in het departement de Haute-Saône, onderdeel van de Franche-Comté in het noordoosten van Frankrijk, volop aan zijn trekken. Op slechts 650 km van Utrecht vindt u de bergen en de groene omgeving van de Haute-Saône waar veel bronnen, meren en riviertjes zorgen voor een steeds wisselend landschap, die uitnodigen tot eindeloze wandelingen en daarbij is onze kleinschalige vakantie accommodatie Gîtes Le Creux met de Nederlandse eigenaren Mechteld en Marcel dé perfecte verblijfplaats, waar u het hele jaar door welkom bent voor uw wandelvakantie, zowel als individuele wandelaar alsook in groepsverband. U kunt bij ons verblijven in een chambre d’hôtes
(gastenkamer oftewel bed & breakfast) of in een gîte (vakantie-appartement). Ook uw hond is hier in overleg van harte welkom.

wandelen_fietsen/wandelroutes_in_de_Haute_Saone_banner

Wandelroutes

In de Haute-Saône/zuid Vogezen zijn veel uitgezette wandelroutes die variëren van 7 tot zo’n 25 km en die geschikt zijn voor ieder niveau. U kunt uw wandelingen gelijk vanuit onze vakantie accommodatie beginnen maar u kunt om te wandelen ook naar het prachtige Duizendmerengebied, ook wel Klein Finland genoemd, slechts 6 km bij ons vandaan. Ook in het gebied van Les Trois Ballons, t.w. de Ballon de Servance, de Ballon d’Alsace en de Grand Ballon zijn veel mooie wandelingen uitgezet. In onze La Salle du Creux vindt u al deze gedocumenteerde wandelroutes, waarbij de duur en de zwaarte van de wandelroutes goed zijn aangegeven. Natuurlijk geven wij
u ook graag aanvullende informatie over de diverse wandelingen aangezien wij de Haute-Saône/zuid Vogezen
al ruim 20 jaar kennen. Wilt u tijdens uw wandelvakantie op een bijzondere manier bij ons verblijven,
kijk eens naar onze Camping Pod of onze tweepersoons caravan. En wilt u met eigen tent, caravan of camper
komen, dat kan op onze Mini-camping Le Creux.

Wandelen in de winter in de zuid Vogezen

Het is hier in de zuid Vogezen prachtig wandelen in het voorjaar, de zomer en de herfst maar zeker ook in de winter is het heel bijzonder. De aanblik op de bergen met de combinatie van naald- en loofbomen is zeker met sneeuw een lust voor het oog. Voor mooie wandelingen in de sneeuw kunt u hier in de omgeving 'raquettes à neige' (sneeuwschoenen) huren. Ook langlaufen en skiën is mogelijk op La Planche des Belles Filles.

verzorgde_wandelvakantie_bannner

Wandelvakantie geheel verzorgd bij Gîtes Le Creux

Wilt u compleet verzorgd bij ons verblijven, dus incl. ontbijt, diner, handdoeken en schoonmaak (excl. lunch):
€ 56,-- p.p.p.n. in gîte of luxe chambre d’hôtes
€ 49,-- p.p.p.n. in standaard chambre d’hôtes of Camping Pod

Deze prijzen zijn gebaseerd op minimaal twee personen.

wandelen_fietsen/wandelvakantie_in_zuid_Vogezen